Djur och lagen

Centerpartiet vill se hårdare straff

2014-06-27 13:37 #0 av: Persifone

Artikel finner ni HÄR.

"Centerpartiet vill se en skärpning i lagen för djurägare. Den som överger sitt husdjur ska kunna straffas med böter eller fängelse.

– Har man tagit hand om ett husdjur så har man det. Och inte bara denna vecka utan så länge man är innehavare av det, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C), till Aftonbladet.

Det är ett känt fenomen.

Husdjur som släpps ut och dumpas – utan att djurägaren blir dömd för något brott.

– Tyvärr märker vi att det kommer ut kaniner och det finns katter som inte passar längre. Eller reptiler som man inte har vetskap om hur de ska tas om hand. Man låter dem förvildas, säger landsbygdsministern Eskil Erlandsson (C).

”Vill skicka tydlig signal”

Det vill Centerpartiet ändra på.

– Det är fråga om att skicka en tydlig signal. Ansvaret för ett djur har du så länge du är innehavare av det. Du är det vare sig det är trendigt, roligt, spännande, barnen tycker det är kul och så vidare. Och vill du inte vara det får du göra dig av med det genom att skänka, sälja eller i worst case - göra något annat, säger Eskil Erlandsson..."

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

Anmäl
2014-06-27 18:33 #1 av: Cragan

och innan man går på valfläsket så kan man fråga sig vad har dom gjort tidigare?

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2014-06-27 22:16 #2 av: Persifone

Skulle aldrig falla mig in att lägga en röst på centern. Startade tråden då det handlar om djurskydd och att det är bra om djurskydd får mer plats i den politiska debatten.

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

Anmäl
2014-06-28 23:14 #3 av: Silvestris

Hur ska man kunna binda ett övergivet djur till en ägare så länge det inte är obligatoriskt att ID-märka dem? Erlandsson motsätter sig ju obligatorisk ID-märkning av katter för att det skulle vara en så betungande kostnad för Sveriges bönder...

Anmäl
2014-07-01 21:00 #4 av: Em_

Håller med silvestris. Det är lätt att lova strängare straff för brott som ingen döms för. Ett annat parti lovar att höja straffet för bostadsinbrott. Lär inte få någon eftersom bara någon procent av inbrotten klaras upp...

Anmäl
2014-07-05 00:19 #5 av: monstermash

"Och vill du inte vara det får du göra dig av med det genom att skänka, sälja eller i worst case - göra något annat, säger Eskil Erlandsson..." säger väl det mesta om Eskil det.


Anmäl
2014-07-08 01:16 #6 av: JayMartinsson

Jag är själv medlem i vänsterpartiet, samt ung vänster. Och jag har informerat mina kamrater om att jag låter aldrig mina politiska åsikter gå före min djursyn.
Djurens rätt, Abolitionistiska Veganers grundpunkter är det jag lever för =)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.