Jag har en fråga...

Svanproblem

2017-03-26 16:34 #0 av: respectmom1964

En enda fjolårsunge finns kvar vid sjön där den föddes, mitt i Landskrona. Ett nytt svanpar kommer och "tar över" hela sjön och låter inte den unga svanen att närma sig vattnet. Många människor har uppmärksammat detta och berättar att detta har pågått i ca. 12 veckor och man matar den (med bröd och korn/veteblandning) och ger den nytt vatten varje dag. Det finns en annan sjö ca. 100 meter bort där det för närvarande inte finns några svanar. Finns det någon därute som kan ge oss råd om det kan finnas en möjlighet att flytta den till den  andra sjön eller om det är bättre att flytta honom till strandkanten där det redan finns ca. 150 svanar. Det är ju så att en knölsvan behöver en lång startsträcka på vatten för att kunna flyga därifrån, så han kan inte ta sig därifrån på egen hand. Vi är många som önskar oss en lycklig lösning på problemet. Vem ska vi i så fall  kontakta för ett sådant uppdrag. Mvh Eva och alla svanens vänner i Landskrona.

Anmäl
2017-03-26 18:37 #1 av: Cragan

http://www.kfv-riks.se/ dom skulle jag nog kontaktat eller grimsö ( https://www.slu.se/institutioner/ekologi/resurser1/grimso-forskningsstation/ ) och se om någon av dem kan hjälpa direkt eller peka en i rätt riktning.Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.