Djurskydd

Förslag på ny djurskyddslag dröjer

2016-09-07 12:14 #0 av: vallhund

"Tidigare än 2017 kommer det inget förslag från regeringen om en ny djurskyddslag. Ambitionerna om att en proposition skulle vara klar att lämna över till riksdagen denna månad har övergivits.

Elisabeth Backteman, statssekreterare hos landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), nämner mängden av remissvar på den ursprungliga utredningen, och arbetet med två ytterligare analyser som den rödgröna regeringen tagit fram, som bidragande orsaker till att propositionen än en gång skjutits på framtiden. "

http://www.atl.nu/lantbruk/ny-djurskyddslag-skjuts-upp-igen/


ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-09-08 12:46 #1 av: Lonaa

:-(

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2016-10-04 21:15 #2 av: landsbygdsbo

Det vore faktiskt inte så dumt.

Ett lämplighetsintyg so bedömer en persons faktiska kunskaper o mentala hälsa för att man ska få ha djur. Omöjligt att genomföra förmodligen men ofta så är det ju psykisk ohälsa som ligger bakom braskande rubriker om misskötta djur

Anmäl
2016-12-12 11:06 #3 av: Lonaa

#2 Beror väl iofs på vad man anser vara psykisk ohälsa... ;-) Oförmåga att se att djuren inte kan andas? Då får vi nog dra med ett stort antal hunduppfödare och utställningsdomare.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2016-12-12 18:52 #4 av: landsbygdsbo

#3

De allra  flesta som missköter djur lider av en eller annan form av Psykisk ohälsa. Alltifrån lantbrukare som lämnar sina djur i sticket till de "kattanter" som förpestar olika lägenheter...Sedan finns det tyvärr ett antal personer som går över lik för rosetter o utmärkelser av olika slag..kanske även det kan kategoriseras, som en form av psykisk ohälsa...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.