Jag har en fråga...

Lag angående djur i lägenhet.

2016-08-15 18:16 #0 av: Sippo

Hej! Jag har en fråga. Jag har en hel del djur och bor i lägenhet. Jag har läst igenom lagen massa gånger om gräns för hur många djur man får ha men har inte hittat nåt. Just nu har jag 2 hundar, 2 katter, 11 råttor och 3 kaniner. Kaninerna är frigående men har en stor bur på balkongen som är laglig. Råttorna har större burar än "minimum mått". Så alla har mycket plats och så. Men finns det nån lag som säger att man inte får ha så många djur? Lägenheten är 55 kvm :)

Anmäl
2016-08-15 18:23 #1 av: Maleficum

Vad jag vet finns det ingen specifik lag om hur många djur man får ha i en lägenhet (eller där man bor) så länge man kan uppfylla kraven angående utrymme och skötsel för varje enskilt djur. Däremot (tror det kanske bara gäller hyresrätt?) så kan väl husägaren säga nej till djur vad jag vet.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2016-08-15 18:30 #2 av: smellcaramell

Man får bara ha ett visst antal djurenheter utan speciella tillstånd. En djurenhet kan va ett varierande antal individer(antal djur) beroende på djurslag. Finns mer att läsa på jordbruksverkets hemsida. I övrigt finns inga lagar angående antal djur man får ha däremot får man inte avla, sälja eller ta hand om andras djur i allt för stor utsträckning, även det finns att läsa om på jbv.

Anmäl
2016-08-15 18:30 #3 av: Sippo

Detta är en bostadsrätt så det är ju inget problem iallafall :) Tack för svar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.