Vilda djur

Fånga vild mus?

2016-05-13 23:39 #0 av: Lonaa

Det här hör väl egentligen inte till djurskydd men jag vet inte riktigt var jag skall lägga frågan annars.
I vilket fall, jag har fått in en mus i min stuga, han bor bakom en bokhylla i köket man tassar omkring på nätterna (faktiskt en väldigt snäll och renlig mus, men han kan ju inte bo där ändå!).
Men... hur gör jag på bästa sätt för att bli av med honom?
Finns det "snälla" musfällor? Den gamla klassiska modellen är helt horribel eftersom de lika gärna kan fastna med ett ben eller knäcka ryggen utan att dö, är jag inte hemma då och kan avsluta det hela så är det djurplågeri i mina ögon.

En mus mer eller mindre kan väl tyckas vara en petitess men jag kan ju åtminstone sköta det på ett trevligt sätt, även en mus kan plågas Ledsen.

Matte till jaktlabben Nikka och cairnterriern Charlie
Blogg; raskva.wordpress.com
(Lonaa och Lon@ samma person, problem med inlogg)

Anmäl
2016-05-13 23:49 #1 av: Majaa12

Det finns fällor som är som burar, dom går in men kommer inte ut. Där skadas dom inte. Sök på "snäll musfälla" så får du upp massa olika sidorGlad

Mvh Maja  

Medarbetare på Guldhamster iFokus 

  

Anmäl
2016-05-14 00:11 #2 av: Maleficum

Finns snälla fällor som fångar musen levande. Där min bror bodde förut bodde en hel del möss inne också så han hade en sån fälla (mössen var in och åt upp papegojans mat om nätterna). Han filma sin egna fångst när den sitter och mumsar på godsaker. Den modell han har finns bla på granngården. Funkar väldigt bra!

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar

Anmäl
2016-05-14 15:58 #3 av: Lonaa

Tack! Får ge mig ut på musfällejakt :-) !

Matte till jaktlabben Nikka och cairnterriern Charlie
Blogg; raskva.wordpress.com
(Lonaa och Lon@ samma person, problem med inlogg)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.