Djurskydd

Skriv under för djuren i slottsskogen

2015-12-20 01:53 #0 av: MissClue

Ingen har väl missat den fruktansvärda nyheten om det brutala övergreppet på en killing från Göteborgs slottsskog. Att inte djuren redan har kameraövervakning tycker jag är märkligt men gå in på länken nedan och skriv under så kan vi hoppas på förändring.

http://www.skrivunder.com/goteborgs_stad_ge_djuren_i_slottskogen_overvaknings_kameror

Anmäl
2015-12-22 00:20 #1 av: Lina Strindlund

Jag har skrivit under! 

Jag funderade på detta idag, efter jag läst om det tror det var på aktuellt ifokus ?

Jag undrar vad ni tycker och tänker om 4H -gårdar. Det är ju djur som bor nära stan. Är de mer utsatta? Är det högre risk att de utsätts för misshandel etc, än djur som bor på landet? :/ 

Jag tycker det är så svårt , jag vill att barn och andra ska ha nära till djur, men jag vill ju att djuren ska vara säkra också! Jag är ett fan av 4H gårdar. :) Men jag vet att det var nån misshandel / mord på djur för många år sedan även här i Umeå. :( som tur är var jag inte med på den tiden.

Är kameraövervakning framtiden och vad mer man göra?   

Anmäl
2016-01-01 03:38 #2 av: Lonaa

#1, När jag jobbade på 4H-gård på 90-talet var det inga större problem men jag minns att ett par grisar blev stulna från en 4H-gård i Boråstrakten. Polisen kom fram till att de blivit uppätna och missförstå mig inte men man kan ju bara hoppas att de som tog grisarna hade vett och kunskap att ta livet av dem på ett  sätt så att de slapp lida alltför mycket Ledsen.

Jag har bott relativt nära en 4H-gård i drygt 20 år och under den tiden har de visserligen haft inbrott - men det har gällt materiella ting, inte djuren. Å andra sidan bor det folk på gården vilket jag tror minskar risken för vansinnesdåd.

Det är självklart inte ok att sådant här händer men att stjäla en gris för att äta upp den är i alla fall inte lika totalt omänskligt och rubbat som att misshandla ett djur som killingen i Slottsskogen - eller åsnan som tändes eld på för några decennier sedan.
Hur i h-vete är man funtad för att göra något sådant?! 
Dessvärre kan jag tänka mig att det inte är en gärningsman utan ett gäng som hetsat varandra.

Kameror i Slottsskogen är väl det minsta man kan göra - ett sådant här dåd är ett dåd för mycket, två är...ja, jag saknar ord.

Matte till jaktlabben Nikka och cairnterriern Charlie
Blogg; raskva.wordpress.com
(Lonaa och Lon@ samma person, problem med inlogg)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.