Allmänt

Avlivas katterna?

2015-03-18 21:48 #0 av: pyssel85

Har några frågor till er. Tacksam om ni skriver era åsikter.

Jag tog hand om några katter från en förening och har varit stödhem åt de i flera år.

Några av dem ska nu placeras i nya hem. Förmedlaren vill inte ge mig kontaktuppgifterna till nya hemmen så att jag kan ge hemmen relevant information om katterna för att bland annat de ska tas om hand på bästa sättet. Förmedlaren har inte frågat mig om katterna (vad de äter och gillar, deras favorit lek och leksaker, hur de beter sig, deras behov, …) och verkar inte heller bry sig om detta. Hon har aldrig brytt sig om katterna heller.

Katterna ska hämtas av någon främmande och forslas bort, men vart? Jag kommer varken att veta vart katterna hamnar eller hur det blir med dem. Jag kommer inte att kunna ge nya hemmen relevant information om katterna och ev. deras sjukdomar och behandlingar samt bistå de. Jag kommer inte att kunna hjälpa de om något går fel. Jag kommer inte att veta om katterna släpps ut i någon kattkoloni, hamnar i dåliga hem som vanvårdar de eller avlivas. 

Katterna är som mina små kära barn för mig. Jag älskar och respekterar de högt och är emot avlivningen av friska eller behandlingsbara katter.

Vill tillägga att ja har bekostat all mat, sand, leksaker, en del veterinärkostnader och resor till veterinären själv under alla dessa år.

Hur ställer ni er till detta?
Hur skulle ni göra i mitt ställe? 

Tack på förhand för er hjälp!

Anmäl
2015-03-18 21:54 #1 av: [brinker]

Om du har blivit så fäst vid dem kan inte du adoptera dem?

Föreningen har säkert avtal att de inte får avslöja vissa saker på så vis kan jag förstå.

Personligen skulle jag adoptera dem.
Men från första början hade jag aldrig valt att vara stödhem åt djur eftersom jag fäster mig vid djuren så snabbt så jag skulle adopterat med detsamma, då är dem mina och tillhör familjen och jag behöver inte oroa mig att de ska tas ifrån mig en regnig dag. :(

Anmäl
2015-03-18 22:04 #2 av: VildaVittra

Om du stått för kostnaderna är du katternas ägare, inte dom. 

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Anmäl
2015-03-22 20:50 #3 av: [Jennah]

Hur går det?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.