2015-03-15 11:12 #0 av: eskils

Dagens Nyheter hade häromdagen en intressant artikel med rubriken "Friska djur avlivas i onödan". Där intervjuas bl a Svenska Kattskyddsförbundets (Svekatt) ordförande Lotta Hell.  http://www.dn.se/sthlm/larm-friska-djur-avlivas-i-onodan/?fb_ref=Default

Ur artikeln:

"148 hundar, katter och andra husdjur avlivades i Stockholm förra året – efter beslut från länsstyrelsen. Flera friska djur kan ha dödats enbart för att de bedömts ha varit rädda. (...)

– Man ger inte katterna en chans. Katter blir ju stressade och rädda under ett omhändertagande, det är naturligt. Vi har sett hundratals katter som kommit in till katthem som är anslutna till oss och varit skygga, men som efter en period blivit trygga och sociala och fått ett hem, säger Lotta Hell, ordförande för Svekatt, Svenska kattskyddsförbundet. (...)

 I mars kommer polisen att fatta beslut om en ny upphandling som flera katthem lämnat anbud på. Förhoppningen är att katthemmens egna veterinärer nu kommer att få vara delaktiga i beslut om avlivning.

– Att man inte respekterar de ideella organisationernas kunskaper och erfarenheter tycker jag är tråkigt. Liksom att man inte vill ge dem chansen att hjälpa djuren, trots att de har egna resurser för vård och socialisering av katterna. Nu har man gjort ändringar i avtalet som ser bättre ut, vi får se hur det blir, säger Lotta Hell."