Namninsamlingar/petitioner

The cove

2015-03-09 22:57 #0 av: Gigi VG

Hej alla 

Igår såg jag den kända filmen The Cove som handlar om delfiner som fångas och skickas över hela världen och hur de slaktas för att bli delfinkött i Taji som ligger i Japan och hur ett filmteam försöker filma detta för att visa resten av världen. Jag tyckte filmen var hemsk och jag fattar inte hur människor kan göra något sådant som att döda ett djur som kan vara smartare än människor, jag tycker ALLA ska se filmen The Cove.

även fast människor nu vet om detta har inte den årliga delfin slakten upphört och Takepart har en namninsamling och de vill få ihop 1 miljon namn (de har fått ihop över 900 000) för att stoppa delfin slakten.

Jag tycker alla ska gå in på Takepart.com/thecove och skriva in sitt namn där.

Anmäl
2015-03-09 23:33 #1 av: Cragan

mycket mycket fel i den filmen dom slaktas ja men dom säljs inte till olika delfinarium osv...  det finns en lång tråd här eller på etiskdjurhållning om den sk dokumentären med en hel del länkar och uppgifter som stämmer bättre med verkligheten än den filmen

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl
2015-03-12 21:58 #2 av: Ixectrona

Jag har skrivit om the Cove här: http://etiskdjurhallning.ifokus.se/discussions/547a14238e0e7470ce002066-delfiner-och-the-cove

Och medan allt som händer i Taiji är sant, så är inget han säger om fångenskap sant.

Inga delfiner i USA eller Europa kommer från Taiji.
De på Kolmården är alla födda där, förutom två som fångades för årtionden sedan i Nordamerika. Och det här är lätt att bevisa.
http://cetacousin.com/captive/index.html
http://cetacousin.com/captive/park/europe/kolmarden/kolmarden.html
http://www.ceta-base.com/phinventory/ph_kz.html
http://www.ceta-base.com/phinventory/dph/dph_kz.html

Han - Ric O'Barry - ljuger som häst skenar för att få folk att bojkotta marinparker, för han hatar djur i fångenskap av ren princip, så han ljuger för att få mer stöd.

O'Barry är själv skyldig till delfiners död och har fängslats för det, han är en avslöjad lögnare, bedragare och delfindödare.

Anmäl
2015-03-13 11:52 #3 av: Gigi VG

Jag skrev bara det som de säger i filmen men jag hatar ändå delfiner i fångenskap har Kolmården någon annan anledning till att ha delfiner till något annat än nöje eller finns det någon bar anledning

Anmäl
2015-03-13 12:56 #4 av: Cragan

#3 utbildning har jag för mig är den primära orsaken och så gillar visst folk att titta på delfiner

Sajtvärd på  http://fjaderfa.ifokus.se  http://djurskydd.ifokus.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.