Djurparker & Cirkus

Isbjörnen Arturo

2014-07-19 17:36 #0 av: Persifone

Länk till Expressen.

"...29-årige isbjörnen Arturo bor på djurparken Mendoza Zoo i Argentina. För två år sedan förlorade han sin vän och partner Pelusa.

Sedan dess har han deppat ihop totalt. Flera experter och aktivister menar att Arturo har blivit deprimerad efter förlusten av Pelusa, att han ”sitter i fängelse” och att han rör sig som en zombie.

Kan inte simma

Men det är inte bara hjärtesorg som gör att Arturo lider. I den trånga inhägnaden av betong där han bor finns det bara vatten upp till 50 centimeters djup.

Det är inte tillräckligt för att kunna simma och definitivt inte tillräckligt för att kunna kyla ner kroppen under sommardagarna. Pälsen är till för att klara 40 minusgrader i arktiskt klimat, men då det är som varmast kan temperaturen i Arturos hägn uppgå till 40 graders värme, skriver The Telegraph.

Arturos deprimerade ansiktsuttryck och dystra uppsyn har gjort att han har börjat att kallas för ”världens mest sorgsna djur”...."

Storgråter

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

Anmäl
2014-07-19 17:37 #1 av: Saffran0Spice

=(

Anmäl
2014-07-25 22:22 #2 av: Kadoor

Arg

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.