Hundar

Förslag på hundförbud

2014-05-14 23:16 #0 av: Persifone

Länk till Allt om Stockholm 

"...Hundförbud runt stans lekparker och plaskdammar. 

Ja, i alla fall om Trafikkontoret får bestämma – som nu lämnat in förslaget på remiss. 

– Det verkar vara lite väl rigida regler, säger hundägaren Björn Jonsson.

(...)

Enligt en remiss gällande lokala ordningsföreskrifter i huvudstaden föreslås att hundar – även kopplade – ska förbjudas att visas nära lekplatser och plaskdammar. Det skriver Södermalmsnytt.

– Vi tycker inte att det ska finns hundar där barn leker på lekplatser. Många inhägnade lekparker används dessutom på kvällar till kamphundsverksamhet och liknande. Det leder till sönderbitna gungor och annat, säger Hans-Olov Blom, projektledare på Trafikkontoret, till tidningen.

Träder förbudet i kraft betyder det att de lurviga husdjuren bara får passera på gång- eller cykelbanor. Och finns inte dessa till hands är det bara att vända om. Men hur själva förbudet ska fungera i praktiken, det har man däremot svårare att svara på:

– Det går inte att hitta någon exakt gräns. Det ska vara ett respektavstånd så att det inte stör verksamheten..."


Så de tror alltså att de som håller på med redan olaglig "kamphundsverksamhet" kommer bry sig om ett förbud mot hundar på lekplatser? Det var något av det dummaste jag läst på länge.


Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

Anmäl
2014-05-15 16:09 #1 av: OlleA

I så fall hoppas jag att förbudet även gäller där djurbarn leker, inte minst vilda. ;)

Anmäl
2014-05-16 18:21 #2 av: Linnea

Så då ska man inte kunna ta med sin kopplade hund på promenad till lekplatsen när barnen ska leka? Verkar rätt töntigt. Ett bra sätt att undvika att lekplatserna blir hundrastgårdar är att inte ha några staket. Eller så bygger man en hundrastgård.

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl
2014-05-16 18:27 #3 av: Saffran0Spice

Snart kommer säkert en lag om att alla hundar ska gå på låda inomhus och aldrig vistas på allmän mark -.-'

Anmäl
2014-05-22 19:32 #4 av: Allt oviktigt

Det blir väl som det brukar bli om det blir ett förbud. Hundägare som sköter sig och alltid har gjort det respekterar förbudet. Och hundägare som ställer till med skit bryr sig inte om förbudet

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.