Allmänt

Hjälp oss att stänga chinchillafarmen i Enköping!

2014-05-06 12:37 #0 av: JodineFritzl

OBS att innehållet kan vara lite jobbigt att läsa, klicka inte in på länken om ni vet att ni är känsliga.

http://djurrattsalliansen.se/nyheter/sverige/allvarliga-brister-pa-olaglig-chinchillafarm

Vi vill ha er hjälp med att kontakta länsstyrelsen på uppsala@lansstyrelsen.se och be dom att stänga ner farmen och inte ge fler chinchillor till farmaren, då han precis köpt en ny avelshane och antagligen planerar att fortsätta sin verksamhet. Ju fler som mailar desto större chans för chinchillorna. Inte nog med att de föds upp för att dödas för dess päls så får de leva i en mörk och smutsig lada i för små burar och de avlivas på väldigt vidriga sätt. De har varken hö eller annat foder i burarna.

Djurrättsalliansen kräver att farmen stängas och erbjuder oss att hjälpa till med omplaceringen av de chinchillor som finns på farmen. Det finns nu 113 vuxna chinchillor på farmen och de flesta av honorna har ungar eller är dräktiga. Farmen har ingen utbildning eller kunskap om dessa djur alls och har ingen kontakt med veterinär. Det här är den enda pälsfarm för chinchilla som finns kvar i Sverige

De söker via sin facebooksida någon eller några som kan ta hand om en grupp chinchillor däriifrån vid behov, kontakta Djurrättsalliansen antingen via facebook eller deras hemsida djurattsalliansen.se. Har ni inte möjlighet att själva ta emot ett par chinchillor om det skulle gå så bra att farmen stängs ner kan ni sprida detta till så många ni känner och på så sätt hjälpa till.

Anmäl
2014-05-07 19:50 #1 av: Trullis

Hej vilken farm är det? vill gärna ha telefonnummer. mvh Helene


Anmäl
2014-05-08 11:10 #2 av: JodineFritzl

Det finns bara en chinchillafarm i Sverige så vilken det är är nog inte svårt att lista ut då den ligger i Enköping. Han har skyddade uppgifter men har tidigare legat i Uppsala men nu flyttat till Enköping pga en anmälan redan 2007. Du kan kontakta Djurrättsalliansen så kan de berätta mer, jag har inte alla uppgifter. Eller inga länsstyrelsen på 010-223300

Anmäl
2014-05-08 11:12 #3 av: JodineFritzl

Det har startats en namninsamling som en kan skriva på som kommer att skickas till länsstyrelsen:

https://www.change.org/petitions/l%C3%A4nsstyrelsen-i-uppsala-r%C3%A4dda-chinchillorna

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.