Allmänt

Jobba med djur

2014-03-11 19:20 #0 av: wingren

Jag vill gärna jobba med djur, som arbete då. Tyvärr tjänar man väldigt dåligt som så kallad "djurskötare". Men tankar, åsikter och lagar om djur går hela tiden framåt och djuren får mer och mer respekt och status i samhället. I framtiden ska jag ha en gård med lite olika djur men med hästar som största mål. Jag är inte superintresserad av fåglar men i princip alla övriga djur. Både lantbruksdjur och smådjur som marsvin.

Mina primära frågor är egentligen: Vad finns det för fler yrken där man arbetar med/om djur? (exempelvis hovslagare). Hur hittar man dessa utbildningar eller lär sig mer om hur man går till väga för att utöva yrket?

Sedan är jag glad över all information runt omkring ämnet exempelvis lön, jobbsituationer, krav/önskemål, efterfrågan etc :) Tack på förhand!

Anmäl
2014-03-11 19:23 #1 av: MagArne

Finns ju flertalet djurparker i Sverige som behöver djurskötare året runt.

Anmäl
2014-03-11 19:30 #2 av: monstermash

Det finns många djuryrken! 

Hundförare, hunddagispersonal, driva egen djuraffär, jobba i djuraffär, djurvårdare, djursjukvårdare, veterinär, hippolog, hästskötare, hovslagare, ridinstruktör, bonde etc...


Anmäl
2014-03-27 12:28 #3 av: Fridaosx

Hundförare för militär/polis/väktare, Ridande polis..

vad är du intresserad av? 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.