Etologi - djurens beteende

Hund vakar över död vän

2013-12-29 03:09 #0 av: Persifone

Video som filmades i Kina för några dagar sedan. Länk

En hund har blivit påkörd och dennes vän ligger och vakar hela natten i flera minusgrader. Dagen efter är det några som begraver hunden och kompisen följer efter tills begravningen är slutförd.

Hur tror ni hundens tankegångar går? Vet den att vännen är död, hur länge hade den vakat om ingen hade kommit för att begrava kompisen?

Varning för tårar!

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

Anmäl
2013-12-29 11:58 #1 av: Lena

Har sett den filmen tidigare och den är mycket gripande. Svårt att veta hur hunden tänker. Men att hundar och katter sörjer sin husse/matte finns det många exempel på. 

Minns ett fall från ett av katthemmen i Stockholm. En kisse vars matte hade dött hade kommit till katthemmet. Kissen sörjde och var inte alls i form. Den var helt enkelt deprimerad. Av en händelse såg man på katthemmet hur kissen levde upp sedan det spelats operamusik på radion. Det visade sig nämligen att kissens matte varit operasångerska. När musiken kom in i kissens liv igen kom även katten tillbaka till livet. Den flyttade sedan till ett hem som såg till att det blev opera varje dag. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.