Jag har en fråga...

Vad kan man göra?

2013-07-29 16:50 #0 av: [Juel70]

Jag har en granne som har två hundar. Dom skäller hela dagarna långa (Det har blivit lite bättre nu) 

Hundägaren har småbarn och jobbar om dagarna. Det som oroar mig lite är att jag knappt aldrig ser henne gå ut med hundarna.  Jag är hemma nästan varje dag och går ut med min hund 4-5 gånger om dagen.

Några gånger har jag sett henne, men då går hen bara ut några meter från hemmet ut på gräsmattan. Dom verkar inte få mycket utgång/rastning och troligen väldigt lite stimuli eftersom dom skäller så mycket.

Jag kan tycka att hen borde tänka på att adoptera bort hundarna om hon inte har tid, för annars lider ju hundarna.

Vad ska man göra? 

Ägaren är i övrig jättegullig och skötsam ung person. Men jag tycker lite synd om hundarna. Överreagerar jag?

Tips?

Anmäl
2013-07-29 17:10 #1 av: Hera

Börja med att tala med henne. Förklara din oro och fråga om det finns grund för oro.

Anmäl
2013-07-29 17:18 #2 av: [Juel70]

Jo det skulle jag kunna göra på nåt snällt sätt om jag får tillfälle att prata mer med personen. Men känner inte hen mycket alls. Tack för tips.

Kanske kan erbjuda min hjälp att gå ut med dom ibland...

Anmäl
2013-07-29 19:54 #3 av: Persifone

Som #1 säger, det är alltid bäst att prata med personen om problemet i första hand!
Men händer inget så hade jag börjat med att tala med hyresvärden (om ni bor i lägenhet) eftersom det måste vara jobbigt att höra hundarna skälla hela tiden. Händer inget efter det kanske det är bäst att anmäla, vilket såklart är tråkigt att behöva göra.

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

Anmäl
2013-07-29 20:39 #4 av: vallhund

Så länge du inte har övervakning dygnet runt så har du ganska dålig koll på hur hundarna rastas/tränas/aktiveras.

Det är bra att reagera om man misstänker att allt inte står rätt till, man börjar med kommunikation. Hundars skallbenägenhet är till stor del rasbundet o behöver inte ha något att göra med ev brist på stimulans/träning.

Där jag bor tror sommargäster att jag aldrig går ut med hunden, jag går rakt ut i skogen o har egna stigar som vi följer. Åretruntboende ser oss ofta eftersom när snön är djup är vi hänvisade till plogade vägar, hunden är upplyst som en julgran av alla reflexer + min pannlampa.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-07-30 06:26 #5 av: [Juel70]

Jag har redan sagt till hyresvärden att det är jobbigt. Det tycker nog alla här, men man vill inte klaga.

Jag är typ personen i ett hyreshus som rapporterar fel först av alla här och vill inte förknippas med att bli Gnällkärringen i huset. Men ån andra sidan tycker jag det är konstigt att Ingen annan klagar! För har man stora råttor som äter sig in i hyreshuset ,hissen är jämt trasig.. Alla andra tar sönder hissen och jag rapporterar .. typ.


Nej, jag har haft hund så pass länge och vet hur bra min hund mår, och hur mkt tid jag ägnat åt att hon SKA bete sig bra, fast hon var problemhund, så jag inbillar mig inte, det vet jag... men jag vet bara inte hur jag ska bära mig åt, för OM jag skulle anmäla min söta gulliga granne, så skulle hon direkt förstå att det är jag... för jag erbjöd henne hjälp tidigare att försöka hjälpa henne att få hundarna att inte vara så PÅ dörren och skälla och attackera. Hon tackade för erbjudandet och sade att hon skulle höra av sig, vilket hon inte har gjort. 

Jag har mött henne flera gånger nere i porten och ute och vi säger typ bara hej. Jag vill inte stjälpa.. utan hjälpa.


Tror det blir så att jag kommer att erbjuda henne min hjälp att gå ut med lilla hunden som troligen är en hane. Den andra är en stor ...? Kungspudel/Stor Schnauzer? Troligen en tik.

Min egen hund tål inte tikar. Hon är dominant och inte så socialiserad eftersom jag inte kan ha henne lös (vi har ingen inhägnad här i stan), men jobbat enormt  mkt med henne och fått henne att ignorera hundar  när vi är ute och går ( Från början gjorde hon utfall mot ALLA hundar) och nu även kunna hälsa på hanar utan att hon ska lägga dom på rygg och utmana dom. Min hund lägger alla hundar på rygg frivilligt.. vart med om det flera gånger och ägarna blivit förskräckta för att dom aldrig varit med om att deras hund lagt sig på rygg för Någon hund tidigare.

Jopp min hund fixar det direkt.. eller fixade. Hon har inte fått hälsa på en endaste hund på länge, för att jag jobbar på att hon ska ignorera hundar. Har lyckats bra.. varje gång det kommer en hund nu, så går hon fot och tittar på bara mig och vill ha godis :) 


Oj nu gled jag iväg lite.. jaja så kan det vara :) 

Jag SKA prata med henne. Hon verkar vara världens gulligaste tjej och jag vill hjälpa hjälpa till så gott det går.Anmäl
2013-07-30 06:29 #6 av: [Juel70]

#4 skrivetav vallhund 

Så länge du inte har övervakning dygnet runt så har du ganska dålig koll på hur hundarna rastas/tränas/aktiveras.

- Jo jag har bra koll. Lägenheterna/porten är lyhörd och jag hör alla komma och gåt. Och jag är förtidspensionerad och hemma för det mesta och hör allt och ser allt.


Jag har även haft hund med separationsångest och panikångest och vet hur hundar beter sig. Varför ser jag alla andra hundar ute på rastning om dagarna men inte hennes hundar? Jag har lärt känna alla andra hundar ute på promenaderna häromkring, men inte henne eller hennes hundar och jag är ändå ute rätt ofta och går runt stan här. Dom ylar och skäller och attackerar dörren och dom är ofta större delen hemma och har inget annat att göra. varför ska man då ha EN hund.. eller TVÅ?

Anmäl
2013-07-30 06:38 #7 av: [Juel70]

Jag kan ju mkt väl filma och spela in  ljuden och när vi går förbi deras dörr.. för en anmälan jag nog inte kommer att göra förrän jag pratat med henne själv och vet hur det ligger till.. om jag vågar.

Jag kan spela in hur dom ylar om dagarna när hon jobbar. Jag kan spela in hur ofta hon inte går ut med hundarna också. 

Men som sagt, jag har svårt att veta hur jag ska gå tillväga utan att skapa konflikter, för jag känner inte henne.

Hon har ett litet barn och jobb och det är hundarna som får lida. Hon har helt enkelt inte tid för dom, om hon bara rastar dom utanför porten.

Anmäl
2013-07-30 11:15 #8 av: Persifone

Detta låter som en jättetråkig historia! Och jag gissar på att det är ett vanligt problem.

Väldigt snällt av dig att erbjuda hjälp. Om du pratar med henne så kan du säga att du är orolig för hundarnas skull. Att du är en van hundägare och att du märker att hundarna inte mår bra.

Om din granne har det så hektiskt som du säger (med litet barn, jobb och två hundar) så skulle hon nog egentligen tycka det var skönt att bli av med hund/ar. Bara att det inte kommit henne för att omplacera.

Jag önskar dig lycka till att prata med henne och hoppas att du uppdaterar här :)

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

Anmäl
2013-07-30 11:59 #9 av: vallhund

Att oombedd ge hundägare råd är oftast väldigt kontraproduktivt. Att föreslå omplacering för någon vars enda kontakt man har med är att säga hej i trappen är oförskämt.

Att fråga om hon vill att du tar med dig en av hundarna när du ändå skall ut med dina är ett bra sätt att få bättre kontakt med din granne o en bra inledning för att förbättra för hundarna, om det behövs.

mvh

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-07-30 12:30 #10 av: Persifone

Det jag känner är att det inte är TS bekymmer eller ansvar att ta hand om någon av hundarna, om hen inte vill göra det för den goda sakens skull då så klart. Det bästa hade varit att få personen att skaffa dagmatte eller liknande, men det kostar och har man inte de pengarna så är det bäst att göra sig av med djuren till någon som har ekonomin.

#9 Jag sa inte att TS skulle föreslå omplacering det första hen gör.

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

Anmäl
2013-07-31 08:29 #11 av: [Juel70]

Tack för alla svar Glad Jag kommer nog någon dag fråga om jag får ta den lillen på promenad om det är en hane.

Anmäl
2013-07-31 11:53 #12 av: Persifone

#11 Du får gärna uppdatera här, jag blir så nyfiken på hur det ordnar upp sig :)

Medarbetare på Feminism och Vegan.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.