Övriga djur

Visenten återintroduceras på flera håll i Europa

2013-05-28 08:53 #0 av: Alexej

Tycker det låter spännande.

Visenten, eller europeisk bison, är Europas största landlevande djur och kan väga upp till närmare ett ton även om cirka ett halvt ton är det vanligaste. En vuxen tjur kan bli tre meter lång och nästan två meter hög.

De flesta av de runt 3.000 visenter som finns i Europa idag hittar man i östra Polen.

Förra sommaren introducerades visenten på nytt även på den danska ön Bornholm. Sju djur, en tjur och sex kor, kom då med färja från Polen och släpptes i ett hägn på ön.
Djuren ska på sikt hjälpa till att hålla landskapet öppet, de äter gärna bark från unga träd. Naturen på Bornholm liknar visenternas miljö i Polen, ön har en stor skog på cirka 9.000 hektar med varierad växtlighet.

http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nyheter/2013/05/Forsta-vilda-visenten-fodd-i-Tyskland-1.50920/

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-05-30 16:07 #1 av: [Mustangcab]


På Eriksberg i Blekinge finns ett bestånd med visenter. Det är en djurpark utan hägn och man kör med bil in där. När vi var där för några år sen så kom visenterna och gick mitt framför bilen så vi fick stanna. Det finns inga rovdjur där och det har Sverige största bestånd av kronhjort vilket visats på TV. Jo havsörn finns där. Det är väl värt ett besök.

http://www.eriksberg.nu/index.php?option=com_content&view=article&id=102&Itemid=117

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-05-30 19:32 #2 av: Alexej

#1 Spännande! Kronhjortar är också väldigt imponerande att se.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-06-01 19:18 #3 av: martdat


spännande. men kan det inte vara farligt? såg på animal planet när en bisonoxe löpte amok på människor och det gick riktigt illa. visste inte att vi hade vilda sådana i europa. då har jag lärt mig något nytt i dag Ler

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2013-06-01 19:21 #4 av: Silvestris

#3

Alla vilda djur kan vara farliga. Älgkor med kalvar är inte så himla goa och springa på.SkämtarVilda djur ska behandlas med yttersta respekt och man bör alltid hålla ett bra avstånd från dem.

Allmänt: Forskare jobbar på att återskapa utdöda arter tex. uroxen som levde i Europa tidigare (kossornas anfader). Även där är tanken att återintroducera dem till sina naturliga habitat och hålla markerna öppna.

Anmäl
2013-06-01 19:32 #5 av: [Mustangcab]


# 4 Det trodde jag de hade gjort när  jag såg en Scottish highland cattleSkrattar

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.