Djurskydd

Ingelsta kalkon - djurplågeri avslöjat

2013-05-02 07:43 #0 av: [Applebums]

Djurrättsalliansen kan idag avslöja verkligheten för djuren på Ingelsta Kalkon, Sveriges största kalkonuppfödning. Ingelsta kalkon säger sig sätta ”etik och djuromsorg i främsta rummet” men vi kan idag visa bilder och film inifrån kalkonernas helvete.

Vi släpper idag bilder och film på uppfödningen på Österlen i Skåne som visar trängsel, smuts, skadade, sjuka och döda fåglar – långt från det som Ingelsta Kalkon säger sig stå för. Materialet har sammanställts under 2012 och 2013 av en person med nära anknytning till Ingelsta Kalkon och släpps nu till allmänheten av Djurrättsalliansen för att krossa myten om att kalkonkött skulle vara något annat än en genomindustrialiserad verksamhet.

Aveln av kalkonerna har inriktat sig på mer kött på kortare tid, vilket gjort att fåglarna växer snabbt och blir för tunga för sitt eget bästa. Djuren, som väger dubbelt så mycket som sina vilda artfränder, kan inte längre flyga och många av dem har svårt att gå i slutet av sina liv. Dessutom har skillnaden mellan tuppar och hönor i kroppsvikt gjort att de inte längre kan föröka sig naturligt.

Se verkligheten bakom Ingelsta Kalkons stängda dörrar:

Bilder: www.flickr.com/photos/95391994@N05/

Video: http://youtu.be/wXZD44hq22M

Mer om avslöjandet: www.djurrattsalliansen.se

Det hela visades på TV4anyheterna imorse också om någon är intresserad av att kika på det. Finns att se på TV4 play. Den 3e och 4e maj, dvs imorgon och på lördag, är det protester i Stockholm, Göteborg, Tomelilla, Lund, Malmö och helsingborg utanför företagets butiker. Stå upp för kalkonerna - sånt här är allt annat än acceptabelt!

/Linnéa
Medarbetare på Sällskapskaniner
I
nnehavare av Livets Kaniner, bloggar på Ninnelinnea

Anmäl
2013-05-02 07:57 #1 av: Alexej

Fruktansvärda bilder, så ska vi inte ha det!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-05-02 15:52 #2 av: Sackum

Ingen överraskning precis. Tycker det är så ignorant att både min skola och ridskola säljer salamis med tyskt kalkonkött för att tjäna lite extra pengar.

Anmäl
2013-05-03 17:13 #3 av: martdat


fruktansvärt. har vägrat kalkon hela tiden pga detta

Sajtvärd på kattpolisen i fokus.

Allt som inte kan lagas med silvertejp är sönder på riktigt.

 

Anmäl
2013-05-04 09:26 #4 av: Alexej

https://www.facebook.com/Djurrattsalliansen

Heja Djurrättsalliansen, hoppas många avstår nu från kalkon och att kontrollerna i massdjurhållningen genom djurskyddsinspektörer blir bättre i framtiden.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.