Bilder

Varg

2013-03-12 09:53 #0 av: indra-bus

Såg en varg i går på BSK.

Anmäl
2013-03-12 09:55 #1 av: [Moa-]

BSK?

Såg du en varg själv i verkliga livet? I sådana fall är jag sjukt avundsjuk!

Anmäl
2013-03-12 10:01 #2 av: indra-bus

Dyslexi menade SBK ;)

Anmäl
2013-03-12 10:05 #3 av: Alexej


Fick googla, SBK- Brukshundklubben?

Vart då?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2013-03-12 10:06 #4 av: [Moa-]

Okej, då hänger jag med. =) Däremot kanske inte det mest lämpliga stället för en varg att uppehålla sig på, låter som om det skulle kunna vara en grogrund för problem, hoppas att alla håller sina hundar under nära uppsikt så att problem inte uppstår.

Anmäl
2013-03-12 10:19 #5 av: indra-bus

Fast den vargen är väldigt snäll o tam.  ;) 

Anmäl
2013-03-12 10:21 #6 av: indra-bus

Å glömde ju bilden denna skulle jag skoja med,

Anmäl
2013-03-12 10:22 #7 av: [Moa-]

Vad trist. Hade ju varit roligare med en riktig varg. =)

Anmäl
2013-03-12 11:09 #8 av: tesushie

här så var min pappa ute på gården en kväll också kom det in en vad han trodde en för rymd hund på gårde men när han kollade närmare var det en varg och de bara stod där och stirrade på varandra sedan gick vargen iväg

Detta är sant

Anmäl
2013-03-12 15:54 #9 av: [Doglovers]

Här har vi varg både högt och lågt. Äkta vara alltså....

Anmäl
2013-03-12 21:55 #10 av: Elin-Li

Jag bor mitt i ett vargrevir. Det är superkul på vintern när man vaknar på morgonen. Då kan man ibland titta ut genom fönstret och se store tassavtryck i snön. Det har även hänt att de kommer fram till huset på dagarna också;)

// Elin-li, 

Anmäl
2013-03-12 23:02 #11 av: Lena

Ja det hade jag velat vara med om - se varg på riktigt! Spännande och vackra djur det där. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-03-13 10:20 #12 av: [Doglovers]

#11 Visst är det läckert med varg. Det har jag alltid tyckt.

Men nu börjar det kännas lite FÖR bra om man säger så.

När man inte vågar rasta hundarna när det mörknat för att den tassar omkring här intill. Inte skygg för fem öre. Kommer när man visslar på den !!! Jagade en tjej på häst, jagade in en tjej från stallet. Jagade grannens katt inne i trädgården under tiden massor av folk stog och såg på. Slagit flera får på 3 olika gårdar. En man fick freda sej när han rastade sin hund.

Och joo, det är konstaterat att det är en varg. En ungvarg som är helt oskygg. Den bär inga värdefulla gener så länsstyrelsen har gett rätt till skyddsjakt. Den har helt enkelt inte rätt beteende.

Anmäl
2013-03-13 10:31 #13 av: Yolle

Jag har sett varg, utanför gbg har vi ett vargrevir faktiskt.
Cyklade hem en sommarnatt, inga gatlyktor eftersom det va mitte ute på landet. Såg något mörkt som rörde sig längs med vägen, saktade in eftersom jag tidigare hade krockat med en älg på samma väg (på cykel). Och där kommer älgen i full fart över vägen, med ett gäng vargar efter sig. Snacka om att man hade panik, man ville ju cykla så fort som möjligt men inte verka lockande för vargarna att sätta efter :P

Anmäl
2013-03-13 10:42 #14 av: [Doglovers]

#13 Jösses, vilken upplevelse hahaha. Vargarna var nog helt blockerade och hade älgen framför nosarna. Så det var nog den som gällde just då. Men allvarligt talat så hade jag nog tänkt samma sak som dej. 

Ena dagen säger vargforskarna att det inte är någon fara med varg om du skulle möta en, MEN du ska stå still och absolut inte springa. Men vargarna är inte farliga...? Hur ska man tolka det???

Om man rastar hunden i koppel är det absolut ingen fara. Men ändå hände det vid minst 2 dokumenterade tillfällen att folk med kopplade hundar har fått freda sej då vargen gett sej sjutton på att ta hunden.

Jag  har inget emot vargen. Men den ska hålla sej i skogen. Inte inne i samhällen och byar som här just nu. Men den är smart. Mycket smartare än man kan tänka sej. Den har listat ut att inne i byar och samhällen finns det snabbkäk och eftersom den hela tiden tänker energiparande så fixar den det som är enklast och snabbast. Titta bara på Färila. Där tar dom hundar just nu. Tre dödade och en som dom lyckades klara. Den vargen har specialiserat sej på hundjakt.

Anmäl
2013-03-13 10:48 #15 av: Gronstedt

En fundering: När det ges tillstånd till skyddsjakt på oskygga individer, vad gör man sedan med kropparna? Egentligen borde ju faktiskt den döda vargen hängas upp för att visa andra vargar vad som händer om de kommer för nära människan. Det är ju jakten som en gång gjort dem skygga för människor! För att bibehålla freden mellan människa och varg måste vi se till att de förblir skygga, fast utan att behöva jaga dem till utrotning.

Anmäl
2013-03-13 11:04 #16 av: [Doglovers]

Nja, inte skulle jag vilja hänga upp den men du har en poäng där. Dom skulle bli mer skrämmda då. Men frågan är ju om det finns några andra vargindivider kvar på platsen efter skottet.

Så fort man fällt vargen ska länsstyrelsen meddelas. Vargen får inte röras och den hämtas direkt av länsstyrelsens personal och skickas vidare till SVA. För obduktion och en hel del olika undersökningar. Det tycker jag är väldigt bra. Det kommer en hel del info genom den vargen.


 

Anmäl
2013-03-13 11:21 #17 av: Gronstedt

#16: De andra är väl inte kvar, men de kommer kanske tassande efter en dag eller en vecka ... om de då ser att "Shit, här är det dödens för vargar!" så kanske de drar sig för att komma tillbaka. Vargar är lättlärda och mycket försiktiga, så några skogvaktargalgar på lämpliga ställen skulle kanske göra susen för "husfriden" i svenska skogar?

En annan sak jag funderat på är dessa vargar som till och med går på hundar i koppel och i trädgårdar. Om de råkar ut för ett "lockbete" i form av en människa med en smaklig hund och en bössa med saltskott - eller för den delen med lösa skott som låter som f*n - skulle de kanske dra sig tillbaka ut i skogen?

Jag för min del tycker att vargar ska skrämmas till en hälsosam skygghet, annars är det bäddat för konflikter.

Anmäl
2013-03-13 11:32 #18 av: [Doglovers]

#17 Det är redan konflikter. Stora konflikterSkämtar Bor man på ett ställe där reviren avlöser varandra och det ska släppas in mer, så blir det ännu mer konflikter. Vargarna blir hela tiden fler och mer trångbodda och det skapar konflikter mellan reviren vilket leder till att flockarna drabbar samman och det slutar oftast med dödlig utgång för flera individer.

Senast släppte dom ut ett par i Tivedens nationalpark där det redan finns ett befintligt revir. Hur tänker man då...?

Nu ska dom flytta den stackars Junseletiken ytterligare en gång. Och det talas om mellansverige. Mitt i vargbältet då förstås. Och hägna henne !!! Hur kommer hon få mat? Jo, någon måste ha dit maten åt henne. Hon kommer känns doften från människa. Hmm, doft människa/mat...

Sen ska hon släppas ut. Vargbältet är det sagt, men kan komma att ändras. Hur kommer det då gå för henne?

Anmäl
2013-03-13 11:40 #19 av: Gronstedt

#18: Jag menade främst konflikter mellan varg och människa. Konflikterna vargar emellan reder de nog ut själva Skämtar.

Anmäl
2013-03-13 11:46 #20 av: Nilam

#12 Har svårt att tro att dessa verkligen blev jagade.. När man blir upprymd så kan man förstora situtationen. Om tjejen på sina egna två ben verkligen blivit jagad så hade hon inte funnits här idag för att berätta sin lilla historia. Man kan inte springa ifrån en varg i fullt språng. Vargen och tjejens vägar korsades, de såg varandra, tjejen i panik springer in i stallet och vargen fortsatte åt sitt håll.

Min syster mötte en gång en älg på vägen och i panik sprang hem igen och väckte mig och bad mig gå med henne för att den verkade hotfull. När man blir rädd/upprymd så blåser man ofta upp hela situationen och ibland kan man t.o.m. ljuga lite - då får man lite mer uppmärksamhet.

Anmäl
2013-03-13 12:00 #21 av: Gronstedt

#20: Vargen kan mycket väl ha följt efter henne utan avsikt att äta upp henne. Vargar, liksom andra hunddjur, springer gärna efter det som springer bort från dem. Det betyder inte automatiskt att de faktiskt attackerar när de väl kommer nära.

Anmäl
2013-03-13 13:24 #22 av: redan


Sitter fortfarande och väntar på att ett barn, har rapporterats attackerad. Jag tror att den dagen närmar sig snabbt. 

Anmäl
2013-03-13 13:28 #23 av: Nilam

#22 Då lär du få vänta länge, eftersom statistiken talar emot att det skulle ske. Titta bara på de länder som lämnat vargen ifred, små byar som blir ofta besökta av varg men som aldrig varit med om attack mot människa.

Anmäl
2013-03-13 13:53 #24 av: tesushie

#22 japp då får du vänta i evigheter den enda varg som nångonsin attackerat en människa enligt fakta  var en misshandlad djurplågad varg som människorna hade i fångenskap fast bunden i en påle  och det var typ ca 100 år sedan nu


jag ser på vargen på så sett att  det är inte ok att skjuta vargar förutom de som går i byn orädda då ska man först ha sett den minst 3 gånger i byn och sedan försöka om flytta den funkar inte det skjuter man den tycker folk tjatar om vargar alldeles för mycket  det är få gånger en djur ägare som tar hand om sina djur och har koll på dom som man ska får ett djur dödat eller så  det verkliga problemet som är jättestort men som ingen bryr sig i är vildsvinen jag är inte rädd för nåt djur förutom vildsvin och getingar  jag tycker de ska jag a vildsvinen i stället för att tjata om sin varg

Anmäl
2013-03-13 14:14 #25 av: Gronstedt

Jag tycker, för min del, att så fort en varg siktas i närheten av människoboningar eller tamdjurshägn, så ska varenda människa i närheten gå man ur huse med soptunnelock, bergsprängare, megafoner och färgglada, fladdrande kläder och ställa till oväsen så vargen springer sin kos. Stå inte som fån och titta på den tills den är ända inne i trädgården och nosar efter katten! Rovdjursstängsel i all ära, men knallskott, strålkastare och sirener har nog större avskräckande effekt i längden.

Den varg som blir grundligt skrämd för människan har mycket större chans att lära andra vargar att hålla sig på avstånd än den varg som blir skjuten och skickad till obduktion.

Anmäl
2013-03-13 15:41 #26 av: LaSadie

#22 mer troligt att ett barn (återigen) blir attackerad av "grannens" hund än en varg. Som någon annan sagt, det var i mitten av 1800-talet som en varg attackerade en människa senast.

Anmäl
2013-03-13 20:17 #27 av: [Doglovers]

#24 Det var en äldre jägare som blev attackerad eller man kan väl kanske säga omkull knuffad och nafsad i örat här för några år sedan. Det finns en artikel om det.

http://www.expressen.se/nyheter/jagare-attackerad-av-varg/

Det blev väldigt nedtystat.

Anmäl
2013-03-13 20:31 #28 av: tesushie

#27 det var ju felaktig info alltså inte alls sant som de skrev i tidningarna sa de senare  var en tant som sa hon hade blivit attackerad men men hon hade börjat slagit mot vargen utan anledning och vargen hade morrat åt henne och gått där ifrån en varg attackerar aldrig utan orsak attackerad då blir man allvarligt skadad  inte rispad skulle inte förvåna mig om det var en varg hund eller nån annan varg liknande hund vore inte första gången så det enda faktiskt sanna som det finns bevis på är den på 1800 talet eller vad det nu var

Anmäl
2013-03-13 22:10 #29 av: [Doglovers]

#28 VAD...Gapskrattar

Jag följde hela händelsen då den inträffat. Mannen skadade sej lindrigt men ville ändå se över det hela. Han gjorde heller ingen stor sak av det. Men därimot media ställde till ett väldans rabalder och det blev massor av skriverier i tidningarna. Och fruktansvärt otäcka kommentarer där mannen blev så gott som idiotförklarad.

Vargen var troligtvis en ungvarg som klantat sej lite. Den rusade iväg direkt efteråt.

Anmäl
2013-03-14 08:02 #30 av: Gronstedt

#28: Det låter som ett ganska rimligt beteende från en ung och osäker varg - en halvähjärtad attack som ges upp när bytet visade sig vara för besvärligt. Vargar attackerar inte utan orsak, men orsaken kan vara att de är osäkra på om det är ett byte eller inte de har framför sig. Och långt ifrån alla attacker av rovdjur, inklusive tamhundar, leder till allvarliga skador.

"slagit mot vargen utan anledning"? En varg som står inom slaghåll och inte springer har man all anledning att slå efter och göra sitt bästa för att skrämma vettet ur, om man inte vill att den ska komma närmare nästa gång.

Anmäl
2013-03-14 09:24 #31 av: Nilam

Jag måste bara säga att svenskar tillsammans med andra europeer är väldigt gnälliga! Det finns knappt några fall av vargattacker mot människa, ändå vill man minska på vargstammen - t.o.m. utrota den. I Afrika så blir människor dödade av stora kattdjur årligen, i riktiga attacker, och det är ingen som vill utrota dessa djur?! 

Många europeer skulle säkert protestera om folket i afrika bestämde sig för att utrota dessa faaaarliga katter, därför det är ett bekymmer som ligger på säkert avstånd och inte utsätter oss för någon fara. Låt kattdjuren leva, så länge de inte kommer hit och dödar oss. Är det inte så??

Åk till afrika och tala om för invånarna att ni vill bli av med vargen för att ni är rädda när den stryker runt era områden, de kommer skratta åt er!

Needed to be said. Pustar

Anmäl
2013-03-14 09:37 #32 av: Gronstedt

#31: Det är många som vill utrota dessa djur, men de är fattiga afrikaner som inte hinner surfa på Internet och diskutera saken. Deras syn på det hela kommer inte fram lika bra.

Anmäl
2013-03-14 09:43 #33 av: Nilam

#32 Kan tänka mig att de vita som tagit över delar av afrika vill utrota kattdjuren, men det är min uppfattning att de äkta afrikanarna respekterar naturen och alla djuren som lever där.

Anmäl
2013-03-14 09:53 #34 av: tesushie

#28 ja om den ståt nära inte super långt bort som den gjorde hon börjas med att kasta pinnar mot den och sen vifta runt med dom utan anledning därför morrade vargen och funderade förmodligen vad det varför idiot till människa och gick iväg 


ps. man ska aldrig lita till 100% på tidningarna

Anmäl
2013-03-14 11:22 #35 av: Nilam

#34 Precis, man ska inte lita på tidningarna, men inte heller idioterna som berättar sin historia. Som när en iller attackerat ett barn som låg och sov i sin vagn, jag skulle vilja fråga den idiotpappan varför han lämnade sitt barn ensam utomhus medan han själv var inne i huset och lyssnade på musik så att han inte kunde höra barnet skrika? I detta fall kan man inte skylla på djuret, det var helt och hållet pappans fel att det hände. Värre saker kunde ha hänt.

Folk som går ut i nyheterna på detta sätt berättar inte alltid hela sanningen, eller inser inte ens att de själva har agerat fel.

Anmäl
2013-03-14 16:35 #36 av: tesushie

#35 sorry för följande röriga text jag skriver här men inte lätt via mobil :precis känner en som hade en liten tax till jakthund och en natt behövde hunden gå ut och då släppte de ut den helt lös på gården notera de bor mitt i skogen utan stängsel eller så runt hunden brukar i förövrigt inte va utan koppel och de gick sedan när de släppt ut hunden och la sig direkt igen och tyckte hunden fick sköta sig själv och komma in när den ville nästa morgon upptäckte de att hunden inte gått in och sen när de gick in i skogen en bra bit bort så såg de blod och lite sånt och nåt som liknade hund /varg spår och de beslutade sig för att de var en varg utan att kolla fakta eller så och vill nu utrota all varg det är samma tjejs familj som sa att jag var löjlig för jag sörjde min kanin och när jag frågade om det sen sa hon en hund är mer värd en en katt eller hund folk hittar jämt på nån annan att skylla på istället för att medge att de gjort fel jag hade personligen aldrig gjort som de om jag varit hund ägare men det kanske bara är jag

Anmäl
2013-03-14 22:33 #37 av: [Doglovers]

Det har hänt många incidenter med varg/människa/hund. Allt kommer inte fram.

När du träffar på en varg som ställer sej och stirrar på dej, så sätt igång och skrik och viffta med armarna. Reagerar den inte ändå, så kasta något på den. Den är troligtvis paralyserad och vaknar till när den får något på sej. Det kan vara en liten sten, en gren eller något annat du har tillgång till. Det du INTE ska göra är att springa därifrån för då kommer den springa efter. Så som hundar gör. Du riskerar också att ramla omkull och det ska man helst inte göra. Jag frågade en från länsstyrelsens personal, men fick inget svar.

#36 Det var det dummaste jag hört. Stackars hund. Hur hade ägaren tänkt sej att taxen skulle ta sej in då...? Hade dom hundlucka i dörren? ar dom riktigt nyktra...?

Anmäl
2013-03-15 16:15 #38 av: [Doglovers]

Stackars vargkrake. Nu är hon flyttade en 4,de gång. Varför reagerar ingenStorgråter Är det bara jag som tycker det här är utpräglat djurplågeri...?

http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nyheter/2013/03/Flyttvargen-utslappt-i-Stockholms-lan-1.45545/


 

Anmäl
2013-03-15 17:13 #39 av: Yolle

Usch, synd att vargen ska behöva flytta på sig för att den inte passar med människans sätt att leva. Har inte de minst lika stor rätt att leva som vi människor? Tycker att människor får lära sig att leva med vargen, eftersom vi vet att den är hotad. Att den kommer in i bostadsområden är ju inte det ultimata, men på något sätt bör man kunna göra så de blir rädda för att vara där det är big time no-no.
Och vad det gäller boskapsägarna, är staketet över 2,5 m ska inte vargar kunna hoppa över och därmed räknas som vargsäkert, och om inte ja minns fel så ska de kunna få bidrag för det, om inte så bör det kunna fixas. För varje förlorat djur är ju en ekonomisk förlust. Men vargen ska inte bli straffad för att den följer sina instinkter.

Såg på en dokumentär om vargar där en lantbrukare sa att man skulle utrota vargen för att de dödar så blodigt. Min enda tanke va "hur skulle det inte se ut om du inte hade vapen att ha ihjäl djur med? Då skulle djuret verkligen lida".

Anmäl
2013-03-15 21:07 #40 av: [Doglovers]

#39 Man får inte hänga upp sej på vad en person säger och tycker.

Frågan är hur ett 2,5 meter högt stängsel skulle påverka vår natur och vår allemansrättFunderar Om alla djurägarers kulle sätta upp det skulle det se rent för eländigt ut och störa annat vilt.

Bidrag får man ansöka om. Många får ett nej pga att det inte finns varg i närheten och andra får nej pga att bidragen redan är slut. Flera som fått nej pga att det inte funnits rovvilt i närheten har sedan fått djur rivna.

Och det kostar miljontals med kronor att kunna hägna in allt. Och vargen är inte dummare än att han gräver sej in om han inte kan hoppa.

Anmäl
2013-03-18 12:19 #41 av: Yolle

#40 Tycker mest att det är läskigt att många människor ser sig som överlägsna, utan någon egentlig anledning.

Det skulle helt klart inte vara det ultimata, men kanske en lösning i vissa hagar där kanske tex tackor som nyligen lammat kan gå. Men grindar så man ändå kanske kan vistas där. Jag vet inte, men tycker att bilden lätt blir "döda vargen" och "döda inte vargen".

Är det gott om byten så river vargen ett djur för att kunna gå dit senare. Människan flyttar på vad vargen ser som sitt byte och får fälla ett nytt djur. Det är ju egentligen ganska naturligt.

Anmäl
2013-03-18 14:53 #42 av: [Doglovers]

#41 Men om den slår 25 får då? Då måste det vara hemskt dåligt med byte i skogenFunderar

Att klara vardagen ute på lansbygden med sina företag är nog inte att se sej som överlägsen. Jag vet många som säger att det inte gör något om vargen tog ett får och sen var det bra. Men när det blir rena massakern, då blir det tufft fördom alla.

Läs hela länken.

 http://www.faravelsforbundet.com/startsida/arkiv/22-rovdjur/1100-dagbok-fran-ervalla-del-1-4


 

Anmäl
2013-03-18 15:10 #43 av: Yolle

snarare att det är lätta byten. djur är ju oxå lata eftersom det är energisparande. Vad gör man helst själv om man är hungrig, går och köper ett paket korv eller stoppar själv? oftast blir det ju att man köper färdigt, även om många stoppar till speciella tillfällen :)

men sedan ja, det är hemskt att vargen tar djur, speciellt när det blir så många som det blev i länken på ett och samma tillfälle. Jag känner flera bönder, jag har sett dem bryta ihop när ett djur blir sjukt eller när en kalv dör i händerna på dem. Konstiga är att alla bor i ett vargrevir men aldrig fåt ett djur rivet, vad gör "våra" vargar annorlunda? Något är det som gör att de nöjer sig med bytena i skogen. Och de är ju inte ensamma i skogen, det finns ju lodjur oxå

Anmäl
2013-03-18 20:47 #44 av: [Doglovers]

#43 Vi hade ett revir här som inte rörde jakthundarna. Och så fungerade det i flera år. Sen kom det in en ny alfahane och troligen blev den gamla dödad. Det går till så mellan reviren. Slagsmål på liv och död. När sedan den nya tog över blev flera hundar dödade på nolltid.

Det finns ett revir uppe i dalarna där dom boende inte ville ha skyddsjakt då dom inte hade några problem. Då finns det ju ingen orsak att ha skydddsjakt heller.

 Vargen är en energisparande art. Går helst på vägar till exempel. Dom anstänger sej inte i onödan. Dom skadar hellre ett djur och det långsamt får dö än att dom slösar en massa energi på att kämpa med det. Dom orsakar en dödlig skada och väntar sedan ut djuret. När det blir så pass utmattat att det inte orkar längre så tar vargen över. Smart va...?

Samma sak gäller det när dom nu håller sej inne i städer och byar. Mycket enklare att ta en katt eller två än att jaga ett rådjur. Och i Färila har några vargar kommit på att det är enkelt att ta kvälls kissande hundar. Här hade vi en som jagade grannens katt i trädgården.

Anmäl
2013-03-19 09:29 #45 av: Nilam

Eftersom folk låter sina katter springa runt hur som helst, bajsa i sandlådor vilket sprider smittor, springer in i våra hus, och allmänt stör, så tycker jag det är ok om vargen tar en å annan katt. Det är ju inte direkt som att dessa ägare skyddar sina katter från diverse faror som rovdjur(inkl hundar), trafik och sjukdomar. Har man lösgående katter så får man acceptera att de förr snarare än senare kommer dö. Mina föräldrar bor "ute i skogen" har utomhuskatter och de skulle vara förstående om ett rovdjur tog dem allihop, det är naturens lag.

Anmäl
2013-03-19 16:47 #46 av: [Doglovers]

# ¤5 Njaa, så kan man ju också se det....Gapskrattar

Anmäl
2013-03-19 17:37 #47 av: Nilam

#46 Jag var allvarlig, så gapskrattande smiley uppskattas inte. Det är säkert fler som tycker du ska sluta dissa och håna våra åsikter.

Anmäl
2013-03-19 18:24 #48 av: [Doglovers]

#47 Jag blev bara så full i skratt. Och INTE av hån. Det har ju pratats så mycket om vilda katter och där såg jag en lösning.

Grannen som hade vargen inne i trädgården släpper ju självklart inte ut den igen. Det här är på en lantgård där dom har en lagårdskatt som även bor inne. Dom hade ju inte räknat med att det skulle dyka upp en varg mitt i trädgårdenSkämtar

Anmäl
2013-03-19 19:17 #49 av: [Doglovers]

http://winnipeg.ctvnews.ca/woman-says-timber-wolf-attacked-her-while-she-was-near-side-of-road-helping-motorist-1.1197811

Anmäl
2013-03-20 02:06 #50 av: vallhund

Apropå kissar o varg. Hörde en Tigerexpert på P3 tisdag morgon, han berättade att i de delar av Sibirien där det finns tiger så älskas de av jägarna, för där det finns tiger finns ingen varg.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-03-20 08:46 #51 av: Nilam

#50 Finns många anledningar till att stora rovdjur inte håller till i samma områden. Men eftersom svenskar är så skraja för att bli attackerade av rovdjur så är tyvärr inte tiger lösningen.

Anmäl
2013-03-20 10:21 #52 av: vallhund

#51 Nej det har jag inte heller påstått, tyckte bara att det var värt att nämna som en kuriositet.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-03-20 10:26 #53 av: Nilam

#51 Första meningen var bara för att de jägarna tror på att tigern håller vargarna borta. Andra meningen var lite ironi :)

Anmäl
2013-03-21 11:24 #54 av: tesushie

#37 vet inte riktigt men tror inte det tyvärr var de nyktra och dotter var drottningen i skolan så när folk fick reda på att jag inte tycker man ska skjuta ihjäl alla vargar som de tycker så fick jag en skola med 200 elever som mobbade mig m,m det slutade förstås inte när historien var glömd heller utan då hade de ju redan hittat så många fel på mig att de inte tänkte sluta plus att lärarna också började hjälpa till i mobbningen till slut orkade jag inte mer och bytte skola men det hjälpte inte så bytte skola igen och  nu är jag tillbaks med några av dessa personer igen på gymnasiet så nu ska jag bytta skola igen -_- men bor fortfarande på samma ställe så  vågar inte precis gå utan för tomtgränsen utan mina föräldrar allt pga en varg . Nu kan man ju tänka sig att jag måste hata Vargar men nej det gör jag inte inte en enda gång har jag ändrat min åsikt eller ångrat det och jag kan säga det åter igen hundra gånger om det är inte rätt att skjuta i hjäl alla vargar och det står jag för.

Anmäl
2013-03-21 12:20 #55 av: veggie4every1

#54 Vilken jobbig situation för dig. Människor kan vara bra mycket grymmare än vargar...Kramas

Sajtvärd på Vegan iFokus & Djurrätt iFokus         
VäckarklockaIf Not You, Who? If Not Now, When?
Väckarklocka

Anmäl
2013-03-21 14:12 #56 av: tesushie

#55 mm ibland önskar jag man kunde dela upp landet så att på ena halvan bor de själviska makt galna penga galna människor och på andra sidan bor oss medmännskliga

Anmäl
2013-04-03 16:48 #57 av: [Doglovers]

Nu har det hänt igen. Stackars hund. Hoppas den blir återställd...

http://www.jagareforbundet.se/svenskjakt/Nyheter/Nyheter/2013/04/Agare-kom-ikapp-varg-med-hund-i-mun-1.47065/

Anmäl
2013-04-09 21:37 #58 av: [Doglovers]

Här finns lite intressant att läsa.
http://michaelericson.wordpress.com/2013/04/07/kansliga-varnare-tittas/

Anmäl
2013-04-10 16:33 #59 av: Nilam

#58 Vad som är intressant är vad du tycker är intressant läsning. Random bilder upphittade på nätet säger ingenting om varken vargen eller något annat.

Inlägget redigerat av moderator.

Om man tittar på bild nummer fyra, t ex, så ser vi en ren som blivit skinflådd men inga synliga bitmärken. Inte troligt att en varg skulle gå igenom sånt besvär utan att ens ta en tugga. Vargar slösar inte sin energi på det där sättet.

Dagens mest irriterande inlägg. Det är ju så man blir förbannad på dessa barnsliga bloggar!

Anmäl
2013-04-11 17:06 #60 av: [Doglovers]

#59 Hoppsan...! Det är upp till var och en att läsa vad de vill. Är du inte intresserad hade du kunnat hoppa över min länk. Och även att vräka ur dej det du gjort. Det kallar jag påhopp. Att komma och påstå att jag och vargdebatten är barnslig får stå för dej.

Du såg inga bitmärken. Var du där och tittade riktigt noga.

Jag kan bara konstatera att ju längre ner vargen etablerar sej, ju tystare blir det. INGEN hade trott att det skulle bli så här.

Och hädanefter svarar jag inte på dina inlägg. Jag har fått nog av dom. Kan du inte bete dej  som dom andra så får det vara.

Anmäl
2013-04-11 18:19 #61 av: Nilam

#60 Må så vara, jag kan fortfarande kommentera dina inlägg även om du inte har någon comeback. Och jag har aldrig kallat vargdebatten barnslig, jag tycker den är viktig och tycker därför inte om när någon sänker nivån genom att dela såna obetydliga bloggar. Tänk om jag skulle dela lite ohyggliga bilder från sånt som jägare gör.... det skulle inte heller vara några vackra bilder.

Du är ju inte alltid så mild mot oss andra så jag trodde väl inte du skulle ta åt dig.

Och hur kan jag veta vad du delat om jag inte först öppnar länken? Är det inte meningen när vi delar info att man ska ha rätt att kommentera, även när man inte håller med?


Anmäl
2013-04-11 22:33 #62 av: [Mustangcab]


Här Blekinge har vi varg som vandrat  från kusten ut från öarna och inåt landet. Lst ska nu ta dna-prov på avföringen och från får som rivits  för att se om ifall det rör sig om ett par vargar av olika kön som tänker slå sig ned.

Skåne är det län där det skett flest vargatacker på får, nästan hälften av de som skett i landet och inte har jag hört så mycket oväsen om det. Där är också fåren svåra att skydda då det är stora områden som de inte kan inhägnga som fåren går på. De sa det på Sydnytt igår och dagen innan.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-04-12 18:44 #63 av: [Doglovers]

#62 Det har blivit rätt mycket varg neråt som du säger. Senast hörde jag om att dom skulle prova med lamadjur. Får se hur det går. Alla sätt är bra att testa.

Här har vi minst 6 ungvargar som drar runt som hulliganer. Jagar katter i trädgården och jagar folk på häst. Förföljer folk när dom är ute och går. Inte ett dugg skygga. Och det är det oskygga beteendet som skrämmer mej. Jag är inte rädd för vargen, men har en jäkla respekt måste jag erkänna. Djuret är otroligt vackert och intelligent. Men jag vill inte ha dom här. Varje morgon när jag kliver ut med hundarna (04,30) så ser jag mej om. Det känns inget bra med vargen tassandes runt husknuten och ylandes i skogen intill. Känns heller inget bra att lämna hundarna i hundgården när jag åker till jobbet. Det är väldigt enkelt för vargen att ta sej in om det gett sej sjutton på det. Även om vi har nergrävda stängselnät i botten på gårdarna. Och nu har vi även ett par som knallar omkring här. Troligen har dom fattat tycke för varandra och följden blir väl en kull och här finns inga stora skogar direkt. Då måste dom upp en halvmil till Kilsbergen och där finns redan ett revir. Men dom har inte rivit några fler får på länge. Vi funderar på om rådjuren är svaga efter vintern så dom tar rådjur nu. Folk har hittat spår efter slagna rå på ett par ställen. Vargen här är så vanlig så jag reagerar inte längre.

Anmäl
2013-04-12 18:48 #64 av: [Doglovers]

#61 Om du tittar på länken så ser du att det står att känsliga tittare varnas. Jag läste inte bloggen. Jag tyckte bilderna talade sitt eget språk. Det är sånt här som blivit vardag för våra samer i norr. Jag mår så dåligt då jag vet att renarna troligtvis inte var dödade innan slakten inleds av vargen. Den är grym i sitt jaktsätt.

Det är vargens sätt att jaga och det kan vi inte ändra på. Men det känns inte bra.

Anmäl
2013-04-13 07:22 #65 av: vallhund

#64 Tror  du på allvar att andra rovdjur äter med kniv o gaffel? Vad du vill ha för fauna runt i kring dig är totalt ointressant.

Btw är samerna inte våra.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2013-04-13 09:28 #66 av: [Doglovers]

Oj då, gör dom inte det...Skrattar

Anmäl
2013-04-13 11:32 #67 av: Nilam

#64 Jag förstår om man ibland missuppfattar eller läser fel, men jag gillar inte när du vänder på det jag säger. Jag är inte käsnlig för sådana bilder, ett djur som blivit äten av ett annat djur är en hel naturlig bild för mig, det rör mig inte i ryggen. Det jag pekade ut så tydligt var att dessa bilder är meningslösa i denna form då de är random tagna från internet, vi vet inte bakgrunden av dessa bilder och de säger absolut ingenting om vargen. Jag ifrågasatte ena bilden då det inte ser ut att vara skapat av ett rovdjur, då renen var skinflådd utan en skråma i köttet. Ett bett från en varg hade varit tydligt även på bild (så nej jag behöver inte vara där och studera djuret för att se det). Jämför med hur rovdjurstagna djur faktiskt ser ut, så fattar man att de inte tar sig tid att rensa bort hud och hår innan de äter.

Anmäl
2013-04-13 11:59 #68 av: [Doglovers]

                     VARNING FÖR STARKA BILDER

#67 Här har du fler bilder. Djuren som är flådda kan vara flådda av besiktningspersonal från lst då dom ska kolla och mäta bett med mera.

http://www.google.se/imgres?imgurl=http://www.de5stora.com/inkluderatGlobalt/funktioner/resize.asp%3FWidth%3D188%26Height%3D280%26BildID%3D1028%26Bild%3D018-035.jpg&imgrefurl=http://www.de5stora.com/rovdjurManniska/renar/skyddsjakt/&h=280&w=188&sz=19&tbnid=gOkhZx2I5tZb0M:&tbnh=95&tbnw=64&prev=/search%3Fq%3Dvargd%25C3%25B6dade%2Brenar%252Bbilder%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=vargd%C3%B6dade+renar%2Bbilder&usg=__nYP4__WhGNGiU63BlcHJ2yGVr0A=&docid=D9Qsx5YWV_Xj8M&hl=sv&sa=X&ei=5StpUYS7Iu6P4gSbrIGoDg&ved=0CDMQ9QEwAA&dur=193

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.