Allmänt

SD raggar djurskyddsentusiaster

2012-12-17 14:43 #0 av: Silvestris

SD försöker nu bredda sig och locka fler väljare genom att föreslå att en nationell djurskyddspolis bör införas. Kommer de lyckas tror ni?

Anmäl
2012-12-17 15:04 #1 av: [Doglovers]

Som det ser ut idag så plockar dom poäng varje dag.

Anmäl
2012-12-17 16:51 #2 av: [Applebums]

Dom stiger ju hela tiden, så kanske..

/Linnéa
Medarbetare på Sällskapskaniner
I
nnehavare av Livets Kaniner, bloggar på Ninnelinnea

Anmäl
2012-12-17 18:25 #3 av: E-l-vira

haha inte hos mig, men de e ju smart

Anmäl
2012-12-20 12:29 #4 av: Fridaaaa

Kan bli så.
Jag gillar delar av SDS politik, ang t.ex bregänsning av invandring.
(är abslut inte rasist)

 Medarbetare: rexkaniner, Support.
Min vardagsblogg: Vardagsblogg 
Kicka gärna in Hjärta

Anmäl
2012-12-27 14:44 #5 av: sighni

Det här är tyvärr inget nytt. Nazister och liknande har i alla tider (!?) (Ja, jag har i alla fall kännedom från 70-talet) försökt locka till sig anhängare från djurskyddet på olika sätt.

I Karlskrona fanns ett nazistparti för ett antal år sedan. De delade ut sitt partiprogram i bl.a. min brevlåda så jag läste det. Där fanns en hel massa om djurskydd och vegetarisk kost osv. som var populärt då. Läste man det lite noggrannare så märktes det att det var inte så genomtänkt. Det kanske är likadant med det här förslaget? Jag har inte läst det så jag vet inte. Sd  i Blekinge hade en motion om terapihundar för några år sedan. Bra förslag iofs precis som med djurskyddspolis men de får inga andra med sig så det blir inget.

De här nazisterna då, dök ju upp vid de demonstrationståg som lokalavd. av Djurens Rätt brukade anordna. Problematiskt!

Jag vet egentligen inte varför dessa krafter siktar in sig på just djurvänner. Det verkar inte vara slumpen. Jag uppfattar inte de som är engagerade inom djurskydd eller djurrätt som speciellt mottagliga för en extrem högerpolitik. Så frågan kvarstår.

Anmäl
2012-12-27 19:29 #6 av: Niiinah92

#5 kanske för att de andra partierna inte tar upp djurskydd (vad jag vet, det gör de kanske) och därför ser SD sin chans eftersom djurvänner oftast är väldigt hängivna sin sak och de tror att man gör vad som helst för djurens bästa inklusive stödjer ett parti som SD om det gynnar djuren.

 

Min tanke bara

Anmäl
2012-12-30 20:38 #7 av: Katthemsmatten

Ja, att gilla barn och djur har varit en framgångsmelodi tidigare. (Tänk, Tyskland, tänkt 30-tal) Nästan så man borde akta sig för dem som gör det Obestämd Hoppas att en tillräckligt stor del av den vuxna befolkningen har litet mer innanför pannbenet så de inte faller för detta. Djurskydd JA, resten NEJ!

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl
2012-12-30 22:00 #8 av: Silvestris

#6

Djurskydd tas definitivt upp av andra partier. Både V och MP är väldigt "djurskyddsaktiva". Exempelvis: V, MP och S utformade det förslag om föreskrifter som skulle gjort att Sveriges minkfarmare var tvungna att efterleva svensk djurskyddslag. Ett förslag som revs upp när Alliansen tog över.

Anmäl
2013-01-03 13:13 #9 av: sighni

#7 Vad menar du med " Tänk Tyskland Tänkt 30-tal"?  Att Hitler skulle vara djurvän är en seglivad myt. Rynkar på näsan Han hade hund ja, men behöver inte vara djurvän för det. Inte vara han vegetarian heller. Inge Skog skrev en bra artikel om detta i Djurens Rätts tidning på 90-talet. Din slutkläm håller jag med om dock tror jag inte någon behöver vara rädd för oss som är engagerade i djurskydd eller djurrätt , barn eller någon annan utsatt grupp. Jag tror majoriteten är tämligen humant lagda.

#6 & 8

Alla partier har någon ledamot som är engagerade i djurrätt eller djurskydd men V och MP har nog flest. Det finns dessutom en djurskyddsgrupp i riksdagen där är nog alla partier med utom SD.

Anmäl
2013-01-03 19:07 #10 av: [Billan]

Ni som skriver här. Tycker ni att djuren fått  bättre villkor på senare år ?

Jag vill nog påstå att det har gått alldeles åt fel håll.

Det har väl märkts genom åren vilka som hyser de minsta sympatierna med våra fyrbenta Man ser också oftast att de som misshandlar människor, gör lika med barn, kvinnor och djur.                                   Våra politiker oavsett vilket perti de tillhör bryr sig inte det minsta om hur djuren i landet behandlas, sanna mina ord.

Anmäl
2013-01-03 19:58 #11 av: Silvestris

#10

Det kommer en ny djurskyddslagsstiftning detta år så nog händer det saker.

Däremot så hade det antagligen varit bättre om S, Mp och V hade suttit kvar. Minknäringen hade varit ett minne blott sedan flera år tillbaks.

Att Alliansen inte är det bästa för djuren betyder inte att SD är ett bra alternativ.

Anmäl
2013-01-03 20:19 #12 av: Katthemsmatten

SD är definitivt inte ett alternativt, vare sig för djur eller människor.

Medarbetare Hittekatter iFokus

Anmäl
2013-01-03 22:07 #13 av: [Billan]

#11

Att det kommer lite nytt är jag väl medveten om. Sen om det kommer att efterlevas och följas upp är en annan sak. Sen vem/vilka som föreslår spelar ingen roll, för resursena att se till att regler och lagar efterföljs finns inte när det gäller djur. Arbetar själv aktivt inom djurskyddet så vet hur tungt det är att få något som helst gehör/hjälp från myndigheter när det skulle behövas. Har även i mitt yrkes samma liv arbetat på djursjukhus 26 år .

Hur många fall har vi inte som det tar ÅR att utreda,hur många djur hinner inte lida under den tiden ?

 

 

Anmäl
2013-01-04 01:25 #14 av: Silvestris

#13

Och hur föreslår SD att de problem du tar upp ska lösas? De vill införa en djurpolis (likt ASPCA eller RSPCA) när vi idag redan har poliser som specialiserar sig på djurskydd dvs. när vi redan har en framväxande djurpolis inom poliskåren.

Utöver fler poliser och åklagare som utreder djurskyddsfall behövs det rent praktiska möjligheter att hysa djur som far illa. Det behövs statliga djurhem under Länsstyrelsen. Med större möjligheter att hysa djur kan inspektörerna lättare ta beslutet att omhänderta djur. Idag är ett problem att Länsstyrelsen ska ta beslutet men polisen ska genomdriva och betala för omhändertagandet.

Om man stödjer SD ska man tänka på att de i majoriteten av fallen stödjer Alliansen. Den regering som har skar ned på tex. Länsstyrelsernas resurser och som valde att ge minknäringen dispens för sin vidriga djurhållning. Den regering  som har tillsatt en lantbruksminister som tycker att hemlösa katter kan skjutas bort och att obligatorisk ID-märkning av katter är en onödig börda för bönder!

Anmäl
2013-01-04 01:29 #15 av: SwedenZoo

Bra att det tas upp. Förhoppningsvis tar de andra partierna också upp frågan, för visst vill de inte vara sämre än SD? Flört

Anmäl
2013-01-04 08:47 #16 av: [Billan]

# 14

Jag ser att merparten av er som skriver här är anonyma,,, varför ?

Vet du , jag tror inte ditt focus egentligen ligger på djuren, utan det verkar som det är vilket parti som föreslår. För mig spelar det ingen roll vilket parti som kommer med förslagen, bara de genomförs så att det blir bättre för djuren.

Det spelar ingen roll vem eller vilkas förslag eller ideer som är bra. Huvudsaken är att det blir ett bättre djurskydd. Som det är idag är det inte bra.

 

Anmäl
2013-01-04 11:19 #17 av: Silvestris

#15

Andra partier som tex. Mp och V har till skillnad från SD sedan länge ett djupt rotat engagemang i djurskydd. Är det någon som kommer ihåg Djurskyddsmyndigheten, vilka det var som startade upp den och vilka det var som lade ned den?

#16

Jag är anonym för att det är argumenten som betyder något i en diskussion, inte vem du är. Du kanske har blottlagt dig fullständigt, jag vet inte för jag har inte brytt mig om att kolla. Det är inte väsentligt.

Du har rätt i att mitt fokus i just denna diskussion främst ligger i att SD försöker fiska röster på nytt vatten och att det oroar mig. Det oroar mig om SD får någon slags makt tack vare detta utspel då deras parti speglar en fruktansvärd människosyn som inte är värdig en demokrati.

Du har fel i att jag inte bryr mig om djurskydd. Jag arbetar med det.

 

Anmäl
2013-01-04 13:07 #18 av: sighni

#11 & 12 SkrattandeSkrattande

Klart att SD:s djurskyddsintresse handlar om röstfiske. Det gör väl det mesta som kommer från politiker?

För mig framstår i alla fall V och Mp som mer trovärdiga när det gäller djurskydd/djurrätt. Sen finns det enstaka riksdagsledamöter som har ett engagemang men de borgerliga partierna + S som helhet har inte visat något större intresse.

Bra att ni tar upp djurskyddsmyndigheten. Där ser man ju verkligen vad partierna går för.

I grund och botten bryr inte jag mig om vilket parti som gör vad bara det blir bra för djur OCH människor och då är ju vissa partier ute ur leken direkt.... 

Anmäl
2013-01-04 14:24 #19 av: [Billan]

# 17

Jag är  aktivt inom Djurskyddet sen 60 talet, så är inte analfabet. Mitt focus är att förbättra så gott det går för att alla djur ska få bättre levnads villkor.  Parti tillhörigheten rör mig inte, alla är lika goda kålsupare när det gäller djurskydd.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.