Vilda djur

Viltvårdare, frågor!

2012-04-01 18:31 #0 av: l0n3wolf89

Jag har funderat ett tag på att utbilda mig till Viltvårdare, då vilda djur och våran fauna i sverige är något jag tycker man ska ta tillvara på.

 

Nu undrar vad vilken utbildning man ska gå?
Finns ju en i Umeå som heter just "Viltbiologi med viltvård" , är det den man ska läsa? Ska man läsa vidare sedan? Vad ska man läsa? Vart?

För jag siktar inte på att bli Viltmästare och jaga, men det kanske man måste?
Har aldrig varit intresserad utav jakt, så den biten klarar jag mig utan om det går, men är det någon som vet??

 

 

Anmäl
2012-04-02 10:17 #1 av: Silvestris

Är det naturvård/ekologi du är intresserad av är biologiutbildning en bra bas. Man väljer inriktning själv och kan bli allt ifrån labbråtta till skogsmulle.

Anmäl
2012-04-08 22:52 #2 av: Aviendha

Jag vet inte exakt vad som skulle vara det bästa att gå och ska jag vara ärlig så har jag lite vagt grepp om vad man egentligen gör som viltvårdare (bortsett från jägarna då). Ett tips kanske kan vara att ta kontakt med flera olika viltvårdare och helt enkelt fråga vilken kompetens de anser att man bör ha/har mest nytta av? Sen kan du säkert arbeta med viltvård på flera olika sätt, allt från rent administrativt på myndighetsnivå till mer praktiskt och privat.

Anmäl
2012-04-10 15:14 #3 av: indra-bus

Djurens ö brukar annårdna sådana kurser.

Men de är inte gratis.

Men viltvårdare behövs.

;)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.