Djurskydd

Modereringsfunktionen

2011-03-22 10:17 #0 av: Aviendha

Med den nya versionen av iFokus så har en del förändringar skett. En av dem är att ett helt nytt modereringssystem skapats som styrs av medlemmarna, men hur fungerar det egentligen? Och hur tycker ni medlemmar att vi ska använda den?

Har ni funderat över länken "Anmäl" längst ner i slutet av varje inlägg eller kommentar? Det är en del av det nya modereringssystemet på iFokus.

För det första så syns "Anmäl" bara för de som har "iFokus Insider", det är motsvarigheten till den gamla versionens "iFokus Plus". Alla sajtvärdar och medarbetare får detta på köpet.

Om man trycker på "Anmäl" kommer en liten ruta upp som säger "tack för din röst!". Du har alltså just lagt en röst på det inlägget. Vid ett förutbestämt antal röster (sajtvärden bestämmer hur många som ska krävas) plockas det inlägget bort. Den som skapade inlägget får då ett automatiskt meddelande som informerar om detta. Vid upprepade borttagningar kan ett skrivförbud på en begränsad tid delas ut.

Tanken med funktionen är att medlemmar även ska kunna hjälpa till om de ser saker på sajten som inte följer sajtens skrivregler. Det kan ju hända att sajtvärd/medarbetare inte finns på plats just då eller har uppmärksammat det olämpliga inlägget/kommentaren. Det ger er medlemmar en möjlighet att själva styra innehållet på sajten, även om inlägg inte ska röstas bort bara för att man ogillar det som framförs.

Sajtvärd och medarbetare kan fortfarande plocka bort inlägg och redigera dem precis som förr, och om ett inlägg felaktigt skulle plockas bort av det automatiska modereringssystemet (dvs. bortröstat av medlemmarna) så kan vi återpublicera det.

Varje sajtvärd bestämmer själv om denne vill att det här systemet ska finnas på sin sajt. Därför kan det finnas sajter där du inte ser "Anmäl" trots att du har iFokus Insider.

 

Jag är positivt inställd till att använda modereringssystemet här på Djurskydd.iFokus, men hur känner ni medlemmar inför det hela? Det förutbestämda antalet röster som krävs för att ett inlägg ska plockas bort är 5 men går att ändra, hur ser ni i så fall på den saken?

Anmäl
2011-11-03 20:28 #2 av: HellviHumle

Jag är här alldeles för lite för att ha någon åsikt om själva funktionen. Däremot är jag förvånad över att ingen tycks vara intresserad av att diskutera en så pass viktig funktion.

HH

Anmäl
2011-11-03 20:52 #3 av: Aviendha

Ja, det kan jag hålla med dig om, men så är jag kanske mer intresserad av funktionen som värd än som medlem :)

Min tanke är inte att jag ska "slippa" moderera och slippa hålla koll på vad som sker. Jag kommer fortfarande att ha yttersta ansvaret och ser enbart systemet som ett hjälpmedel som kan vara bra att ha om det skulle dyka upp något troll som inte har annat i kikaren än att skriva obcena saker tex.

Anmäl
2011-11-03 21:11 #4 av: HellviHumle

Jag tänkte mest på att det inte är någon som velat svara på dina frågor och tycker att det är märkligt. Annars verkar det ju vara ett bra system som jag tolkar det.

HH

Anmäl
2011-11-04 07:58 #5 av: [Doglovers]

Jag blev faktiskt anmäld i en annan sajt här på ifokus. Jag blev helsnopen då det inte fanns något belägg alls. Men det var ett par som inte gillade sajtvärden och jäklades. Så vad jag förstår så kan man gadda ihop sej för ingenting egentligen och sedan anmäla och man får då en "erinran" och hot om avstängning. Det kändes helt sjukt faktiskt.

Men å andra sidan så kan man träffa på personer som skriver allt möjlig underligt och bara vill ställa till bråk. Och då är den här funktionen väldigt bra att haSkrattande

Anmäl
2011-11-07 10:06 #6 av: Aviendha

#5 ja, det är baksidan av funktionen, att folk kan använda den godtyckligt. Fördelen är ju att jag som värd ändå har sista ordet och kan återpublicera inlägg som röstats bort och om jag märker att systemet missbrukas så kan jag höja antalet anmälningar som krävs för att systemet ska radera ett inlägg.

Anmäl
2011-11-07 10:24 #7 av: HellviHumle

Kan du se vilka som röstat också? Eller kan någon annan göra det? I så fall är det ju lätt att se om det förekommer "okynnesröstning".

HH

Anmäl
2011-11-07 16:41 #8 av: Aviendha

Nej, det kan jag inte. Risken finns ju att folk inte vågar anmäla om de inte är anonyma eller att man som värd bedömer olika beroende på vem som röstat så därför är det anonymt - även för oss.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.