Djurskydd

Relaterade iFokussajter

2010-09-01 12:02 #0 av: Aviendha

Det finns en otrolig blandning när det kommer till de sajter som finns på iFokus. Allt från adopterade till övernaturligt och en hel drös med djurinriktade sajter. Här kommer några tips.

Det finns över 50 djurrelaterade sajter i iFokus nätverk i dagsläget och det tillkommer nya med jämna mellanrum. Dessa sajter handlar om allt från specifika djur (ex igelkott) eller raser (ex arabiskt fullblod) till sajter som tar upp diverse sporter (ex. trav, kaninhoppning).

Det skulle bli på tok för mycket att läsa om jag skulle presentera alla dessa sajter så jag råder er istället att kika i listan över sajter och besöka de ni intresseras av. Däremot tänkte jag lyfta fram ett par generella sajter som jag tror kan vara av intresse.

b_djurhem.jpg

Djurhem.ifokus är en sajt som inriktar sig mycket på djur i behov av omplacering. Där kan man även anmäla sitt intresse som akuthem och sajten arbetar för att samarbeta med de djurhem som finns runtom i Sverige idag. Givetvis diskuteras även andra saker inne på djurhem som kan vara av intresse för oss djurskyddsintresserade.

 

djurannonser.jpg

Djurannonser.ifokus är precis vad det låter som - en sajt där djur av olika slag annonseras ut. Dels som ett komplement till befintliga sajter som ofta har en kategori för köp&sälj men även för de som saknar den biten.

 

omplacering.jpg

Omplacering.ifokus vänder sig till de som behöver ge sitt husdjur ett nytt hem av någon anledning, eller till de som vill ge ett djur en ny chans.

 

djurtransport.jpg

Behöver du hjälp att transportera ett djur, eller ska du kanske åka en sträcka och har plats över? Besök då djurtransport.ifokus, kanske finns det någon som behöver lift eller någon som kan ta en liftare?

 

Anmäl
2010-10-08 16:14 #1 av: Aviendha

Petar upp denna igen då den uppdaterats med den nya sajten omplacering.ifokus.

Anmäl
2010-10-10 20:27 #2 av: Ilya

Djurhem och omplacering - vad är skillnaden? Tycker det är två sajter av samma innehåll..

Anmäl
2010-10-10 20:38 #3 av: Aviendha

#2 Omplacering är utbruten ur djurhem för att djurhem ska kunna fokusera mer på den biten medan omplacering har mer hand om aktuella fall av omplaceringar men de går in en del i varandra. Om du vill ha den exakta skillnaden så får du nog tyvärr fråga respektive sajtvärd då jag tyvärr inte är inläst på de grundliga detaljerna i planen för sajtens inriktning :)

Anmäl
2010-10-11 13:18 #4 av: Mari

#2 Sajten djurhem är meningen ska handla om just djurhem och allt det betyder. Det kan vara allt ifrån hur man bygger upp en förening som omplacerar djur till hur man bäst går till väga för att hitta personer som kan hjälpa.

Precis som du tycker så är skillnaden inte så stor - ännu. Ända sedan jag tog över djurhem från den förre sajtvärden så har jag och mina medarbetare försökt att få över sajten mer till sitt ursprungliga ämne och bort från alla annonser för omplaceringar vilket inte varit ett lätt jobb. Nu när omplacering är lancerad hoppas vi på att kunna få fart på djurhem mer i sitt egna tema.

Att sajten inriktar sig mycket mot djur i behov av omplacering kan betyda mycket, inte bara att sajten var öppen för fri annonsering av omplaceringsdjur. Utan även att vi fokuserar på saker som är bra för djuren, i framtiden hoppas vi på att kunna delta eller skapa egna kampanjer för att höja djurens status och få folk mer informerade.

Jag hoppas att detta inte skapar förvirring, vi jobbar på med att utveckla djurhem till det bättre och kom gärna med förslag på förändringar om du har några Glad

Anmäl
2010-10-11 18:11 #5 av: Aviendha

#4 Tack för förtydligandet! :)

Tycker att det ska bli intressant och kul att följa sajten i framtiden och se vart det leder nu när ni kan nischa in er mer på ursprungsfrågan. Tror den nya strukturen/lösningen kommer gynna de flesta parter.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.